Onderhoud in Frankrijk

Na jaren als aannemer werkzaam te zijn geweest in Nederland, heb ik in 2013 mijn werkterrein verbreed richting (Zuid) Frankrijk. Ik richt mij vooral op onderhouds- en verbouwingswerkzaamheden aan (vakantie)huizen van Nederlanders in (Zuid) Frankrijk.

Uiteraard blijf ik verbonden met Nederland en wil ik een deel van het jaar klussen blijven uitvoeren in Nederland.

Dat idyllische huis in Frankrijk is gekocht, maar dan..?

Huis in FrankrijkWanneer mensen die droom van dat leuke, romantische huis in Frankrijk hebben gerealiseerd en het huis is aangeschaft, kan het verbouwen en onderhouden van een dergelijk project lastig zijn. Te denken valt aan taal- en daarmee communicatieproblemen tussen u en een Franse aannemer/uitvoerder of onderhoudsbedrijf. Het kan lastig zijn om uit te leggen wat precies uw wensen zijn en om tot goede afspraken te komen (al helemaal wanneer deze afstemming telefonisch vanuit Nederland moet plaatsvinden).

Ik kan mij goed redden in het Frans en kan zodoende (naast de werkzaamheden die ik zelfstandig uitvoer) ook een schakel zijn tussen u als Nederlandse opdrachtgever en Franse aannemers of instanties. Daarnaast ben ik bekend met de lokale gebruiken en benodigde vergunningen en kan ik u ondersteunen met de procedurele kant van een verbouwing.

Onderhoudswerk of verbouwing van uw (vakantie)huis in Frankrijk

Mijn werkzaamheden bestaan zowel uit het uitvoeren van kleinere ‘klusjes’ als de grotere verbouwings- en renovatieprojecten (zie verder ‘Voorbeeldprojecten en referenties’ en ‘Werkzaamheden’). Wanneer het gaat om kleinere klussen en verbouwingen ben ik met name op Zuid-Frankrijk gericht. Wanneer u echter een langdurige verbouwing of renovatie wilt laten uitvoeren elders in Frankrijk, dan behoort dit ook tot  de mogelijkheden. Ik kan dan gedurende het project in het betreffende huis verblijven of zo nodig in mijn bus of caravan bivakkeren.